Boudoir; tips til forberedelsen

Hvad kan man gøre, for at forberede sig bedst muligt, på at få en uforglemmelig, sjov og selvtillidsopbyggende oplevelse? 
I blogindlægget her, giver jeg nogle gode tips til forberedelsen, hvad du kan og ikke burde gøre, inden din session.

Tips til forberedelsen

1. Vælg din fotograf med omhu

Her giver jeg flere tips til forberedelsen. Et rigtig vigtigt tip er, at du skal vælge din fotograf med omhu. At få taget boudoirbilleder, er for de fleste en ny, og grænseoverskridende ting, at begive sig ud i. Og derfor er det også enormt vigtigt, at du finder en fotograf, du føler dig tryg ved. Tryghed er essentielt for, at din udstråling virkelig kan skinne igennem, og for at du kan føle dig mere og mere selvsikker undervejs. Det er fotografens fineste opgave, at sætte dig i centrum, så du får en god og positiv oplevelse, samtidig med, at hun finder alle dine smukke og unikke sider – også dem, du har svært ved, selv at få øje på.

Men udover tryghed, er der også en anden meget vigtig faktor, du skal kigge efter. Alle fotografer har sin egen personlige stil. Derfor er det afgørende, at du finder en fotograf, hvis stil DU kan lide. Vælger du en ud fra andre faktorer som f.eks. priser, så kan du ikke regne med, at billederne bliver, som du ønsker det, hvis stilen ikke matcher dine ønsker.

Tips til forberedelsen

3. Plej din hud – på hele kroppen

Giv din hud en masse fugt, så den får en lækker, naturlig glød. Det er både en god idé, at fugte den op mod din session, men specielt også på dagen – du kan med fordel medbringe din egen creme eller krops-olie med til studie, så du få et ekstra shiny pift.

Jeg vil altid anbefale, at booke med stylist til boudoirbilleder (se under priser: fuld-session). Det giver en ekstra WAUW-effekt for hele oplevelsen, men specielt også for billedernes helhed. Stylisten ved, hvordan man fremhæver dine personlige unikke træk, og hvordan man får det til at spille på billederne ift. vinkler og lys.
Skal du styles på dagen, er der 4 ting, du skal/ikke skal på dagen af din session:
– Gå i bad på dagen, men lad være med at vask dit hår. Det skal helst vaskes dagen inden. Undgå balsam/hårkur.
– Kom uden nogen form for produkter i håret.
– Kom uden makeup i ansigtet.
– Fugt huden godt, gerne op til, men specielt dagen inden og på dagen.

 

5. Forbered dig på ømme muskler

Boudoir er en af de mest krævende genre inden for fotografiet, når det kommer til poseringer. Det handler om, at få kvindekroppen ud i sine yderste og mest udstrakte versioner, så man virkelig kan fremhæve de forskellige former og smukke træk. Kunsten er, at få de sensuelle og sexede træk frem i kvinden, uden at det bliver pornografisk eller for erotisk. Boudoir handler om, at kvinden skal se sig selv i et nyt lys, og få opbygget et bedre selvværd for sig selv. Det handler ikke om at billederne skal laves for andre tilskueres skyld, da intentionen ikke er, at andre skal få noget ud af det (med mindre kvinden på billederne ønsker, at dele det med en partner eller andet, selvfølgelig) 

Nå, tilbage til overskriften. De forskellige poseringer du vil blive guidet i, er ikke stillinger du er vant til, at være i til dagligt, i så opspændt  position. Derfor vil det være ligesom, at tage i træningscenter for første gang. Musklerne bliver ømme efterfølgende, for nogle i hele op til 4 dage efter – måske tænker du “hvor slemt kan det være?” – Men faktisk er det helt reelt. Hvis du yder dit bedste ved hver posering, og strækker kroppen til det yderste, vil den blive øm.

Et råd hertil er, at hvis du har booket din session i god tid, så kan du med fordel lave udstrækning eller yoga, for at mindske ømhed i kroppen. Vær dog opmærksom på, ikke at gøre noget, der gør din krop for øm op imod din session. Det vil gøre det svært og måske endda ubehageligt, hvis du er øm i forvejen.

Mette-winther

2. Prøv dit lingeri hjemmefra

Tag gerne noget forskellige lingeri med, til din session. Hvis du er i tvivl om, hvad du gerne vil have på, så hjælper jeg altid gerne med, at vælge ud, ud fra det du har medbragt. Det er dog en god idé, at du har prøvet det på hjemmefra, så du ved, at det passer og sidder spot-on på dig. Det vil være super ærgerligt, at bruge noget, der er enten for stort eller småt, så det ikke sidder, som det skal på billederne.

Det kan være en god idé, at købe noget nyt til anledningen (af flere årsager). Dit lingeri skal helst ikke se snusket og slidt ud – med mindre du går efter det udtryk, selvfølgelig. Men derudover er det også ekstra selvforkælelse til dig, at du køber noget nyt lingeri, som du føler dig smuk og sexet i. Det vil skinne igennem din udstråling på billederne. Bagefter har du noget lækkert lingeri, som du altid kan mindes sammen med den gode oplevelse du får i studiet.

4. Undgå mærker i huden (fra lingeri OG sol)

Når du møder op, så kom i løstsiddende tøj, der ikke laver mærker i din hud. Det gælder både fra det lingeri (kom evt. uden BH og med løstsiddende trusser på), dit tøj udenover, og dine sokker. Strømper har også tendens til at efterlade mærker i huden, hvilket ikke ligefrem udstråler sensualitet.

Ud over tøjet, så undgå tanlines og voldsom rødme fra solen. De hårde linjer vil være rigtig svære, at glatte ud og fjerne helt i redigerings-processen, så for din egen skyld, så prøv så vidt muligt, at undgå voldsomme lines. 

Hvis du vokser dig, så gør det gerne nogle dage i forvejen, for at undgå kropper. Bruger du skraber til at barbere dig, så brug en helt ny og ren skraber og evt. barberskum/lignende, for undgå knopper så vidt muligt.

6. Gør hele dagen til en oplevelse for dig selv

Gå tidligt i seng dagen inden, så du er frisk og udhvilet. Tag dig selv en hel fridag, i stedet for at gå tidligere/møde senere på arbejde. Husk også, at spise og drikke inden din session, så du har masser af energi til shootet. Du kan med fordel undgå mad, du ved gør dig oppustet.

Gør dig selv den tjeneste, at nyd hele dagen, så du har tid til, at mærke efter og reflektere over oplevelsen i studiet. Alle de indtryk du får, og det boost af, at se dig selv på en ny måde, har godt af, at få tid til, at synke ind. Og det vigtigste af alt: DU FORTJENER DET!

Følg mig også på Instagram og Facebook, her kommer der jævnligt flere smukke kvinder. Her kan du også holde øje med mit arbejde, og løbende kampagner.